16. juni 2009

4.2. TILGJENGELIGHET

Det fysiske bibliotek
Dagens Lørenskog bibliotek er ikke spesielt brukervennlig. Skilting og merking er ikke god nok. Det er enkelt for brukerne å søke i bibliotekets samlinger, men ikke like enkelt å forstå basens opplysninger om hvor materialet er plassert. Da er det heller ikke enkelt å gjenfinne mediene på hyllene.
Det nye Lørenskog bibliotek planlegges etter kravene til Universell utforming. Det har dermed et godt utgangspunkt for bli langt mer tilgjengelig for brukerne.
Det blir automatisert utlån og innlevering i det nye biblioteket. I tillegg blir det lagt til rette for at publikum skal kunne finne fram til materialet på egen hånd. Dette er helt nødvendig, siden materialstammen blir fordelt over tre plan.
Dagens bibliotek har for mye preg av lager og oppbevaring. Det skal endres. Det skal være plass for både medie- og opplevelsestilbudet, og de besøkende. I det nye biblioteket skal verken bokryggene eller personalet snu ryggen til de besøkende, men gi gode muligheter for uformelle kulturelle og sosiale møter!

MÅL: Lørenskog bibliotek skal være et brukervennlig, selvinstruerende myldrebibliotek
De nye lokalene skal være forbilledlig skiltet – fysisk og elektronisk.
Det engelske foretaket Opening the Book oppfordrer bibliotekene til å tenke nytt – særlig når det gjelder interiør. Mediene skal presenteres på en innbydende måte. Det skal være synlig front, og det skal være eksponeringsmøbler. Det skal være tydelig inndeling i soner.
Tiltak: Biblioteket skal være innredet etter krav til Universell uforming
Tiltak: God skilting i de nye lokalene, fysisk og elektronisk.
Tiltak: Ta i bruk Opening the Book’s prinsipper i eksponeringen av samlingene.
Tiltak: Skape soner og rom for ulik typer medier, med god plass til publikums myldring mellom tilbudene.
Tiltak: Gjøre søk i mediebasen mer brukervennlig

Det Digitale Bibliotek
I dag er biblioteket et døgnåpent bibliotek gjennom sine nettsider. Der kan man søke i bibliotekets katalog, sende bestillinger til biblioteket via epost, fornye sin lån og få informasjon om bibliotekets aktiviteter.
En ny nettportal for bibliotekene på Nedre Romerike – BibliotekRom – åpnes i løpet av året. Det innebærer at biblioteket gis en mulighet til å tilby brukerne nye og attraktive nettjenester, ikke minst interaktive Web 2.0-tjenester.

MÅL: Bedre digitale, døgnåpne tjenester
Som en av de største kommunene i BibliotekRom-samarbeidet skal Lørenskog bibliotek være en aktiv deltager i arbeidet med å utvikle portalen.
Biblioteket ønsker også å bli bidragsyter til den nasjonale digitale referansetjenesten Biblioteksvar, som i hovedsak betjener skoleelever.
Tiltak: Alle ansatte skal bruke 5% av sin stillingsressurs i arbeidet med å gi brukerne bedre digitale, døgnåpne tjenester.

Åpningstider
Biblioteket har åpent 48 timer i uka:
Mandag – Onsdag 10 – 20, Torsdag – Lørdag 10 – 16. Lørdager stengt i skoleferien.
Stengt alle søndager.
I skolenes sommerferie er åpningstida 34 timer.

Både ansatte og brukere har forventninger til det nye biblioteket. Plasseringen i Lørenskog nye sentrum gjør at mange, ikke minst skoleelever, vil etterspørre bedre åpningstider. Det vil være synd om biblioteket er stengt i perioder det ellers er høyt aktivitetsnivå i Lørenskog hus.
Biblioteket erkjenner dessuten at forholdet mellom arbeidstid brukt på kontorarbeid og arbeidstid brukt til veiledning, må endres. Veiledningsarbeid blir viktigere i det nye biblioteket.

Sentralt for bibliotekets drift og for innbyggernes opplevelse av det nye bibliotekets kvalitet i forhold til det nåværende, er at bemanningen økes. Biblioteket trenger minimum 2 stillinger til, skal mål for åpningstid og innhold kunne realiseres.

MÅL: Utvide bibliotekets åpningstid til 58 timer i uka
Biblioteket ønsker å utvide åpningstidene til:
Mandag – Torsdag 10 – 20, Fredag 10 – 18, Lørdag 10 – 16, Søndag 12 – 16.
58 timer i uka og også åpent på søndager. Fortsatt lørdags- og søndagsstengt i sommerferien.

Tiltak: Økt bemanning/stillingsressurs med en 100% stilling
(Dette forslaget må sees sammen med forslag under 4.3 Organisasjon: Opprette en 100% stilling øremerket unge voksne brukeres behov). Sum 2 nye stillinger.

Ingen kommentarer: